0344 143 578  /   info@portaldecazare.ro

Hotel PERLA – Băile 1 Mai

Localitate: Baile 1 Mai, nr.65B
Judet: Bihor
Site: https://perla1mai.ro/
Telefon: 0259 318 135

Complexul Hotelier Wellness & Spa PERLA se bucură de o amplasare privilegiată în stațiunea balneo-climaterică Băile 1 Mai. Este alegerea perfectă pentru relaxare și recuperare, atât pentru turiști cât și clienții business.

Stațiunea Băile 1 Mai este situată în județul Bihor, la numai 2 km de Băile Felix și 4 km de Oradea, intre satele Rontău și Haieu. Cunoscută de-a lungul timpului și sub numele de Băile Episcopiei (sec. XV-XVII), stațiunea s-a făcut remarcată mai ales datorită apelor minerale și a nămolului sapropelic extras din lacul aflat în localitate, utilizate în tratarea unor afecțiuni reumatismale, afecțiuni ale sistemului nervos central și periferic și afecțiuni ginecologice. Stațiunea se bucură de un climat de tip continental moderat de șes, temperatura medie anuală fiind de 10,5°C, iar cea din perioada estivală, de 21,3°C. Presiunea atmosferică medie este de 770 mm coloană de mercur.

Efectul benefic al apelor termale din stațiune a fost descoperit cu foarte mulți ani în urmă. Primele tratamente care se făceau erau cu nămolul extras de pe fundul albiei pârâului Peța și din jurul izvoarelor termale. Acesta era aplicat direct pe părțile dureroase ale corpului și așa s-a descoperit efectul de vindecare și ameliorare a bolilor reumatice.